Zoetermeer/Lansingerland – Afgelopen woensdag 21 november waren ruim 300 startende ondernemers uit het Oostland af gekomen op de startersavond bij Dekker Zoetermeer. Onder de bezoekers veel ondernemers die behoefte hadden aan informatie voor hun op te starten of net opgerichte bedrijf. De avond werd georganiseerd door de gemeenten Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer en Ter Zake Het Ondernemershuis.

Regionale ondernemers en deskundigen boden een avond vol informatie, inspiratie en netwerken voor starters uit de regio. De avond werd voor de vierde keer georganiseerd en is weer goed bezocht. De startersavond is er voor wie een eigen onderneming wil starten of kort geleden gestart is in onze regio. Dat de startersavond weer een succes is, blijkt uit de eerste reacties. De bezoekers gaven aan veel energie te hebben gekregen na deze avond.

Startersdiner Oostland Voorafgaand aan het programma konden starters uit Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp op uitnodiging van wethouders Kathy Arends en Ilona Jense deelnemen aan een Oostlands startersdiner. Beide wethouders gaven aan enorm veel waardering te hebben voor het ondernemerschap en de manier waarop men om weet te gaan met wat daar allemaal bij komt kijken. Er was veel belangstelling, ruim 100 startende ondernemers uit het Oostland zochten een plek aan tafel. De avond werd plenair gestart met een welkom van Jan Iedema, wethouder Economie Zoetermeer. Iedema: “Ik ben hartstikke trots op alle starters. Ondernemen vergt moed en doorzettingsvermogen. Gelukkig staan ze er niet alleen voor. Door inzicht te geven in wat er allemaal bij komt kijken helpen wij ze bij het waarmaken van hun droom.” Drie onlangs gestarte regionale ondernemers deelden hun do’s en don’ts onder begeleiding van Irma de Graaff, de ondernemerscoach van Ter Zake Het Ondernemershuis. De hele avond was er een informatiemarkt met ruim dertig standhouders. Tijdens drie workshoprondes konden bezoekers (op inschrijving) een keuze maken uit elf verschillende workshops. Zo was er een workshop over pitchen, administratie, starten met een uitkering en starten als zzp’er. Ook konden de bezoekers een gratis profielfoto laten maken voor social media. De avond werd afgesloten met een netwerkborrel.

Ondernemerscoach Naast de jaarlijkse startersavond is er een regionale ondernemerscoach voor startende bedrijven: Irma de Graaff. Zij helpt bij vragen, wijst de weg binnen de regio en brengt starters in contact met organisaties en bedrijven. Kennismaken kan in Ter Zake Het Ondernemershuis op Markt 3 in Zoetermeer. Meer informatie is te vinden op www.klaaromteondernemen.nl.

Bron: http://www.herautonline.nl/?p=74247