Wethouder Abee op bezoek bij Pico Bello Hortensia

Bleiswijk – Wethouder Albert Abee bezoekt regelmatig een greenportbedrijf in de gemeente om in gesprek te gaan met ondernemers om te zien wat er in de sector leeft. Op 1 mei jongstleden bezocht hij het bedrijf Pico Bello Hortensia in Bleiswijk. Het bedrijf is 6,1 hectare groot en wordt gerund door Paul Kouwenhoven en de zonen Richard en Bob. De wethouder werd hartelijk ontvangen door Richard.

Het innovatieve bedrijf Pico Bello Hortensia is precies een jaar geleden, binnen de Greenport West-Holland, verhuisd vanuit de gemeente Westland naar de gemeente Lansingerland. Omdat kwaliteit het speerpunt van Pico Bello Hortensia blijft, is de keuze gemaakt om een moderne kwekerij in Bleiswijk aan te kopen. Deze locatie biedt de mogelijkheid om de verschillende soorten snijhortensia’s te telen naar hun behoeften. De nieuwe locatie biedt namelijk de mogelijkheid om de teelt uit te breiden met de zogenaamde herfst-hortensia.

Pico Bello Hortensia inspireert

Wethouder Albert Abee liet zich inspireren door Richard Kouwenhoven die vol trots en passie sprak over het familiebedrijf. Met een omvang van 6,1 hectare is het bedrijf in één klap een van de grootste van Nederland geworden. Het bedrijf, een voormalige paprikakwekerij, is door de familie omgebouwd tot een kwekerij voor snijhortensia’s. Er is bij de ombouw goed nagedacht over duurzaamheid en milieu. Daarom kozen zij bij de start van het bedrijf voor een waterinstallatie waarbij al het water wordt hergebruikt. Daarmee is Pico Bello Hortensia koploper in de hortensiateelt.