Om u als ondernemer zo goed mogelijk te ondersteunen, bieden wij een groot pakket aan diensten voor onze leden.

Wekelijks zullen verschillende specialisten vanuit het MKB Oostland iAdviesnloopspreekuren organiseren om onze leden te adviseren en eventueel te begeleiden bij vraagstukken vanuit de onderneming. Professionals bij wie advies kan worden ingewonnen zijn onder andere advocaten, accountants, makelaars, notarissen en ervaren (ex)ondernemers.  Inloop spreekuren van MKB Oostland zijn voor de leden laagdrempelig, vrijblijvend en kosteloos,  Pas bij daadwerkelijk vervolg en gebruik van de  specialist worden in onderling overleg met u eventuele kosten bepaald,  Collectieve afspraken met deze specialisten  zorgen voor een gunstige prijsstelling voor onze leden. Hierdoor kunnen onze leden  ondersteuning verwachten zonder dat hier direct een hoog prijskaartje aan verbonden is. Klik hier om het overzicht van data en locaties van onze adviseurs te bekijken.
MKB Ooostland heeft een database van Coaches coachop divers gebied voor het adviseren, begeleiden en klankborden met leden De coaches zien het bijstaan en begeleiden van onze leden als een uitdaging Samen met starters, zzp ers en kleine en middelgrote bedrijven willen zij  het ondernemen een succes maken. Na een vrijblijvende kennismaking  op het Business Center Lansingerland bepaalt u zelf het vervolg en bijbehorende afspraken. Regionale financiers kunnen bij financiering een coach als voorwaarde stellen. Coaches presenteren zich zelf via deze link. De spreekuren vinden plaats op het Business Centre Lansingerland, in het gemeentehuis van Pijnacker-Nootdorp of in het gemeentehuis van Lansingerland.
workshDe workshops van MKB Oostland, met als doel het vergroten en delen van kennis, zijn bedoeld voor en worden gegeven door leden zelf. De workshops bieden inzichten vanuit verschillende bedrijfstakken en zullen een toegevoegde waarde zijn aan het ondernemerschap. De workshops sluiten aan op verschillende vakgebieden die door initiatieven van ondernemers zelf worden uitgewerkt. MKB Oostland zal hiervoor het platform bieden en leden de mogelijkheid geven om zich in te schrijven voor workshops op basis van voorkeur en behoefte. Klik hier om het overzicht van locaties en data te bekijken.
finanHeeft u een financiering nodig, maar u weet niet direct waar u moet beginnen of uw bank werkt niet mee.  Leden van het MKB Oostland proberen wij te ondersteunen voor het verkrijgen van een passende financiering. Dit helpt ondernemers op weg en zorgt ervoor dat zij wegen in kunnen slaan die anders misschien niet mogelijk waren. Onze specialisten beoordelen de haalbaarheid en helpen met de voorbereiding, ondernemersplan e.d. Ook wordt gekeken welke financier het beste bij u past.  Reguliere of alternatieve financiering, alle mogelijkheden worden bekeken. N.B. Mogelijk zijn aanvraag kosten verbonden voor een financieringsaanvraag zonder garantie op verstrekking.  Hier wordt u uiteraard vooraf over geinformeerd. Voor meer informatie kunt u een mail sturen via ons contact formulier.
ContractAls ondernemer zult u ongetwijfeld wel eens te maken krijgen met contracten en/of ingewikkelde overeenkomsten. MKB Oostland helpt u graag met het voorzien van en nauwkeurig opstellen en zorgvuldig doornemen van deze documenten. Ook voor specifieke vragen over het opstellen van contracten en overeenkomsten kunt u bij ons terecht. Door het opbouwen van een database zorgen dat er de meeste standaardcontracten voorhanden zijn. Voor eventueel een contract op maat kunnen kosten verbonden zijn.
IncasElke ondernemer heeft er helaas mee te maken, klanten welke niet op tijd of helemaal niet betalen MKB Oostland heeft een collectieve incasso overeenkomst afgesloten met Van Beest gerechtsdeurwaarders. Speciaal voor onze leden zijn zij 24/7 bereikbaar en heeft u tot aan een eventuele rechtszaak geen kosten aan vorderingen.
MKB Oostland werkt samen met verschillende juristen uit onze regio. Tijdens de inloopspreekuren in 2012-02-20 Juridisch advies (Shutterstock 9398956)Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland kunt u vrijblijvend met een van deze specialisten u laten informeren en adviseren. Dit kan op verschillende vakgebieden van het ondernemerschap. Klik hier voor data en locaties. Heeft u een specifieke vraag of probleem dan brengen wij u in contact met de juiste specialist. U kunt dit doen via het contactformulier.
Tegenwoordig is het vanzelfsprekend dat je een website hebt voor je onderneming. Daarbij is het nog veemkboostlandl belangrijker hoe de website is ingedeeld en hoe vindbaar je bent. Ook jezelf onderscheiden met marketing is belangrijker dan ooit. Maar hoe bereik je goede (online) marketing? Daarbij wordt er verwacht dat u enige technische kennis heeft. Werken in een cloud, de juiste hardware en software aanschaffen… Het maakt uw ondernemerschap alleen maar makkelijker, maar soms kan dit best ingewikkeld zijn. Als lid van MKB Oostland is de hulp altijd in de buurt. Vraag het één van de ICT & marketing adviseurs tijdens een spreekuur, of benader hen via email.