Regio Bedrijfsnieuws

Zo kunt u ook Maatschappelijk Betrokken lokaal meedoen en ondernemen

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan de derde editie van de Beursvloer Pijnacker Nootdorp op dinsdag 30 januari 2018. Bedrijven en maatschappelijke organisaties uit de regio komen samen en worden er in anderhalf uur tijd zoveel mogelijk matches gesloten, zoals hulp bij het opzetten van een Facebook pagina of helpende handjes bij het verven van de (sport)kantine. Want bedrijven en maatschappelijke organisaties hebben elkaar veel meer te bieden dan dat ze in eerste instantie denken!

Bron:http://beursvloerpijnackernootdorp.nl/?utm_source=Warme%20harten&utm_campaign=d23ba9f35a-EMAIL_CAMPAIGN_2017_12_18&utm_medium=email&utm_term=0_4326314a32-d23ba9f35a-308777393

Uitnodiging vernissage Waddinxveen van Victor van Leeuwen LevendEcht op 13 januari 2018

16-12-2017

Hierbij nodig ik u graag uit voor de opening van mijn expositie in Galerie Kunstzicht in Waddinxveen. De gehele expositie loopt van 12 januari tot 17 februari 2018.

Bron:https://www.kunstinzicht.nl/kunst/adres/12157/victor-van-leeuwen-levendecht.html

Keukenstudio Paul van Vliet wordt Keukenstudio Paul

08-12-2017

Keukenstudio Paul van Vliet in Nootdorp heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot de specialist in Italiaanse keukens voor heel Nederland. Met ingang van 1 december 2017 heeft het bedrijf een nieuwe naam: Keukenstudio Paul. Niet alleen de vlag, maar ook de lading is nieuw. De showroom werd compleet vernieuwd en nieuw ingericht.

Bron: https://www.keukenstudiopaul.nl/

Netwerkbijeenkomst MKB Oostland in vernieuwd Game City-Go Karting

06-12-2017

Oostland/Zoetermeer MKB Oostland organiseert elk jaar een aantal netwerkevenementen. Voorzitter Jan van der Meide legt uit: Wij zetten de ondernemer centraal en bouwen er voor onze leden een interessante avond omheen. Zo organiseerde Turion Events voor het MKB Oostland op donderdagavond 30 november in samenwerking met het Kartcentrum, Univé en ING, een netwerkevenement in het Attractiecentrum te Zoetermeer.

Het Attractiecentrum Zoetermeer ging eind 2016 failliet en Van der Kooy Vastgoed BV zag een kans om de amusementshal nieuw leven in te blazen. Wim van de Kooij jr.: Wij gaan verder onder de nieuwe naam Game City-Go Karting en willen een toonaangevend leisure centrum in de Randstad zijn. De inrichting is nieuw, er zijn nieuwe spellen zoals lasergame, bungysoccer, bungyrun, gladiatorfight en sumoworstelen in opblaaspakken. Ook is de Arcade met speelautomaten vernieuwd en zowel de profs als liefhebbers komen hier om te karten. Daarnaast is de horeca helemaal vernieuwd.

Hier kan men zijn vrijgezellenavond, kinderfeest, bedrijfsuitje of familiedag vieren. In de zomer bieden we tevens buitenactiviteiten. Vanaf nu zijn we in bedrijf en hard bezig om de laatste zaken rond te krijgen. Vanaf januari zal men meer van Game City-Go Karting horen.

Bron:http://www.herautonline.nl/?p=65867

Veel belangstelling voor Regionale Startersavond Oostland

24-11-2017

Ruim 300 bezoekers bezochten op woensdagavond 22 november de derde editie van de Regionale Startersavond, dit jaar bij recreatiecentrum Dekker Zoetermeer. Wie een bedrijf wil starten of wie recent gestart is en behoefte heeft aan meer informatie, kon deze avond terecht bij regionale ondernemers en deskundigen. Zij boden een avond vol informatie, inspiratie en netwerken voor starters uit de regio Zuid-Holland Centraal. Er was een informatiemarkt en er konden workshops bezocht worden.

De startersavond is het enige startersevenement in de regio en werd georganiseerd voor wie een eigen onderneming wil starten of kort geleden gestart is in Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg of Wassenaar. Het doel is om zoveel mogelijk mensen goed op weg te helpen om op volle kracht van start te gaan met hun eigen bedrijf.

Startersdiner Oostland

Voorafgaand aan het programma konden starters uit Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland deelnemen aan een Oostlands startersdiner. Bob van der Deijl, wethouder Pijnacker-Nootdorp, sprak zijn waardering uit voor de ruim 100 deelnemers uit Oostland. Het bruist in onze gemeentes van de initiatieven en ondernemerschap. Van der Deijl attendeerde de starters op de meet & greets en de Oostlanddag op 10 oktober 2018.

Bron: https://www.telstar-online.nl/nieuws/regio/87543/veel-belangstelling-voor-regionale-startersavond?redir

Groei, samenhang, impact

06-11-2017

Een mooi voorbeeld is het Energieakkoord, waaronder onlangs 35 partijen hun handtekening zetten. In het Energieakkoord gaat het niet alleen om tuinbouw, maar ook om bijvoorbeeld restwarmte van de haven en de stad. En die handtekeningen kwamen ook van partijen van buiten de traditionele tuinbouw. Zoals Dunea die zich heeft aangesloten bij de Greenport en het Energieakkoord heeft getekend. De glastuinbouw is een belangrijke sector voor Dunea. Niet alleen qua waterverbruik, maar ook qua ondernemerschap.

Bron:https://www.telstar-online.nl/nieuws/actueel/86703/energieakkoord-greenport-ondertekend?redir

Succesvolle negende editie Oostlanddag

12-10-2017

Het grootste ondernemersevent van de regio Oostland vond dit jaar voor de negende keer plaats op 11 oktober en had als thema “Oostland Next Level”. In totaal hebben 330 bezoekers, vooral ondernemers uit de regio, de Oostlanddag bezocht.

Bron: Lees verder http://www.oostlanddag.nl/nieuws/

Oostlanddag als grootste ondernemersevent in de regio

04-10-2017

Met een nieuwe voorzitter. Ferry van Buijtene volgt Monique Spek op als voorzitter van de Oostlanddag, het grootste ondernemersevent van de regio. Van Buijtene is bestuurslid van VNO-NCW Oostland en mede-eigenaar van Support IT en zal de komende twee edities van de Oostlanddag de voorzittershamer hanteren. “Ik ben een geboren en getogen Oostlander en ik vind het een eer en een uitdaging om er samen met het organiserende comité weer een onvergetelijke dag van te maken voor alle ondernemers.”

Bron:http://www.herautonline.nl/?p=64406

Energieakkoord Greenport ondertekend

05-10-2017

Het Energieakkoord van de Greenport Westland-Oostland is op 5 oktober  bij Hoogheemraadschap Delfland door 35 betrokken bedrijven en organisaties met hun handtekening bekrachtigd. Met het Energieakkoord maakt de Greenport de ambities concreet om in 2030 haar doelen te behalen op het gebied van uitstoot van schadelijke stoffen (CO2-Stikstof), verduurzaming en energieverbruik.

Greenport Westland-Oostland is het regionale samenwerkingsverband tussen overheid, bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en kennisinstellingen. Samen werken zij aan een vitale en duurzame toekomst voor het regionale tuinbouwcluster. Een van de gezamenlijke projecten binnen de Greenport is de transitie naar duurzame energie. De Greenport wil de eerste klimaatneutrale tuinbouwregio van het land zijn.

Het akkoord dragen meerdere partijen financieel bij. De provincie Zuid-Holland neemt de helft van de kosten voor haar rekening, de gemeentelijke overheden, het tuinbouwbedrijfsleven en het overig bedrijfsleven in de Greenport en de energietransitie nemen de andere helft voor hun rekening.

In het akkoord staan onder meer concrete projecten op het gebied van duurzame energie,. Met het akkoord worden projecten zoals de toekomstige geothermieboringen in Westland en de aansluitingen van de glastuinbouwcomplexen en het Oostland op de warmterotonde beter ondersteund en kunnen nieuwe initiatieven beter en sneller tot ontwikkeling worden gebracht.

Han Weber, gedeputeerde Energie van de provincie Zuid-Holland: “De tuinbouw is een enorm innovatieve sector. Dat bewijst ook dit Energieakkoord. De tuinbouw loopt duidelijk voorop in de Energietransitie.” Bob van der Deijl, bestuurlijk ambassadeur Energie bij de Greenport en wethouder in Pijnacker-Nootdorp: “We willen de eerste energieneutrale Greenport van het land worden. Een grote ambitie, maar met de gebundelde kracht van alle partijen is dat zeker haalbaar.”

Bron: https://www.telstar-online.nl/nieuws/actueel/86703/energieakkoord-greenport-ondertekend

Ondernemers kijken terug tijdens Miljoenenontbijt

27-09-2017

Lansingerland. Het jaarlijkse Miljoenenontbijt van VNO-NCW (Jong) Oostland, georganiseerd in het pand van Koppert Biological Systems te Berkel en Rodenrijs, bracht ook ditmaal een groot aantal ondernemers vanuit het hele Oostland bijeen. Om te luisteren naar enkele sprekers, maar ook om met elkaar de kansen te bespreken die er de komende jaren zouden kunnen liggen voor de ondernemer.

Trees Borkus-Henskens

Het bleef een beetje koffiedik kijken op dit vroege uur, want het koffertje van demissionair minister Jeroen Dijsselbloem was slechts licht gevuld en er valt nog weinig concreets te melden zolang er geen nieuw kabinet is aangetreden. Er mag meer ondernemersbloed in het Haagse komen, zette Arne Weverling als eerste gastspreker van de vroege ochtend de zaak meteen op scherp. Hij begon zijn loopbaan als ondernemer en koos vervolgens voor de politiek als lid van de Tweede Kamerlid voor de VVD. Er staat nog niet veel in de Miljoenennota, wel wordt er nog steeds flink onderhandeld. De politiek loopt niet vooruit op het bedrijfsleven, maar wil wel heel nadrukkelijk meewerken aan innovatie. Daaruit is de lijst van Topsectoren ontstaan. Met elkaar kunnen we dat verder gaan doorontwikkelen en het MKB erbij betrekken, want we moeten het in Nederland hebben van de MKBer en de familiebedrijven. Samenwerking en globalisering bieden een kans op het gebied van veiligheid en een grote nationale en internationale markt. Als we koploper willen blijven moeten we blijven innoveren en samenwerkingsverbanden verder intensiveren.

Bron: http://www.herautonline.nl/?p=64251

Genomineerd voor Kees van der Helm Award

28-09-2017

Drie regionaal bekende ondernemers zijn tijdens het Miljoenenontbijt van VNO NCW Oostland genomineerd voor de Kees van der Helm Award, genoemd naar de twee jaar geleden vrij plotseling overleden grondlegger van VanderHelm Bedrijven.

Vorig jaar was het thema inspiratie en nu is het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Genomineerd zijn: Cees van der Meij van Royal Lemkes in Bleiswijk, Marc van Buijtene van Van Vliet Contrans en de Milieu Express en Ted Duijvestijn van Duijvestijn Tomaten in Pijnacker. Deze drie ondernemers zijn volgens jurylid Gijs van der Helm zoon en opvolger van Kees alle drie op hun eigen manier maatschappelijk verantwoord bezig als ondernemer. Cees van der Meij  niet aanwezig heeft zelfs een uitgesproken interessante visie op het leven, vertelde Gijs.

Royal Lemkes was onlangs de gastheer van 10.000 mensen die meededen aan de Ride for the Roses. Marc van Buijtene en Ted Duijvestijn doen naast het leiding geven aan hun bedrijf als persoon en als onderneming van alles buiten het eigenlijke werk. Ted gaat via een stichting fietsen met verslaafden en voormalig gedetineerden. Hij is actief bij de lokale Lionsclub en zit in de besturen van diverse organisaties die de regio economisch vooruit willen helpen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk proberen te helpen. Ook Marc doet van alles buiten het eigenlijke ‘afvalverwerkingswerk’ van de bedrijven waar hij leiding aan geeft.

Van Vliet steunde jaren lang een wielerploeg en helpt ook wielerverenigingen zoals de Toerclub Pijnacker. Van Vliet en de Milieu Express doen heel veel aan sponsoring. Marc deinst er ook niet voor terug om bij de Kraaienrit ” waarbij mensen met een verstandelijke beperking een rondrit maken in toeterende vrachtwagens ” als claxonnerend chauffeur in de cabine plaats te nemen. De jury gaat de ondernemers bezoeken en later dit jaar volgt de bekendmaking van de winnaar. Komende zaterdag 30 september is de zogenoemde Kees Classic, een wandel- en fietsevenement door de groene dreven van het Oostland dat van start gaat bij VanderHelm Bedrijven op Bedrijvenpark Oudeland. Iedereen kan meedoen.

Bron: https://www.telstar-online.nl/nieuws/actueel/86590/genomineerd-voor-kees-van-der-helm-award-?redir

Jan Rotmans hoofdspreker op Oostlanddag 2017

29-09-2017

De Oostlanddag (op woensdag 11 oktober) heeft dit jaar als hoofdspreker in het avondprogramma Jan Rotmans.

Jan Rotmans is hoogleraar Transitiekunde, onderzoeker, schrijver, ondernemer en activist. Een denker en een doener! Op zoek naar friskijkers en dwarsdenkers die het anders willen doen. Hij neemt u mee in de creatieve beweging die van onderop komt, daar waar innovatie begint. Maar hij zegt ook dat die beweging niet genoeg is. En dat de overheid misschien wel meer dan ooit nodig is. Maar dan door echt te faciliteren, coalities te vormen, door het ontwikkelen van slimme financiële constructies. Er is een grote behoefte aan verbinding. Je hoort er meer over op deze Oostlanddag.

Bron: http://www.oostlanddag.nl/

Voornemen tot fusie Leo Ammerlaan, Van der Lugt en de Grow Group

13-09-2017

Lansingerland Plantenkwekerij Leo Ammerlaan, plantenkwekerij Van der Lugt en de Grow Group hebben bekend gemaakt per 1 januari 2018 te willen fuseren. De combinatie presenteert zich onder de groepsnaam Plantise.

In de komende maanden wordt er verdere invulling gegeven aan de voorgenomen fusie en wordt deze in detail uitgewerkt met stafmedewerkers, medezeggenschaps- en ondernemersraden, banken en fiscus. Slagvaardigheid, geleidelijkheid en zorgvuldigheid zijn daarbij belangrijke vertrekpunten. De plantenkwekerijen Leo Ammerlaan, Van der Lugt (beide uit Lansingerland) en de Grow Group (uit Naaldwijk met vestigingen in Bergschenhoek, Baarlo en Kessel) worden met een fusie een van de grootste marktpartijen in Nederland met een gezamenlijk kasoppervlakte van circa 55 hectare. Samen is er zeer veel expertise in de opkweek van groenten- en sierteeltplanten, in binnen- en buitenland. De afgelopen maanden is samen onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en er is bij de drie directies vertrouwen gegroeid en enthousiasme ontstaan over de kansen bij een vergaand samenwerkingsverband met voor ieder gelijkwaardig zeggenschap.

Bron: http://www.herautonline.nl/?p=63960

Koning viert feest bij jubilerend Koppert mee

14-09-2017

Berkel en Rodenrijs. De directie van Koppert Biological Systems en een zaal vol genodigden heetten donderdagochtend 14 september Koning Willem-Alexander welkom als gast bij de viering van het 50-jarig jubileum van het bedrijf in Rodenrijs. Na de officiële opening van het nieuwe Experience Centre kreeg de koning een rondleiding door het bedrijf. Daarbij liet hij zich uitgebreid informeren over de werkzaamheden van Koppert dat zich richt op biologische gewasbescherming en verduurzaming van de teelt. Woensdag 20 september is een uitgebreider verslag in De Heraut te lezen.

Bron: http://www.herautonline.nl/?p=64060

Bedrijfsbezoek Informatique 20 september 2017

12-09-2017

Thema van de bijeenkomst: “De consument van de toekomst – hoe toekomstbestendig is uw onderneming?”.

Op woensdag 20 september a.s. zijn we te gast bij Informatique in Berkel en Rodenrijs. Uiteraard krijgt u een rondleiding door het bedrijf en daarnaast heeft onze partner ING gezorgd voor een interessante spreker: Marc Linssen. Hij neemt u aan de hand van een aantal vragen mee naar de toekomst. Hoe toekomstbestendig is uw bedrijf? Wat betekent het zakelijk gezien voor u als iedereen straks robots, 3D-printers, zelfrijdende auto’s en Google brillen heeft? En wilt u dan als innovator voorop lopen of juist volger zijn om minder risico te lopen?

Bron: informatique.nl.

Ontwikkelaar Holland Outlet Mall gooit handdoek in de ring

10-09-2017

Provast, de ontwikkelaar van de Holland Outlet Mall, het beoogde miljoenenproject in Zoetermeer, heeft besloten zich terug te trekken uit het omstreden project. De gemeenteraad gaf in januari dit jaar nog groen licht voor de plannen om in het centrum van Zoetermeer een Factory Outlet Center te vestigen. Niet iedereen was even blij met de beoogde komst van de maximaal 31.000 vierkante meter grote outlet.

Provast heeft nu besloten de handdoek in de ring te gooien. De ontwikkelaar geeft als redenen aan dat de planning voor het project steeds verder opschuift en de gemeenteraad pas een overeenkomst met de initiatiefnemers wil sluiten nadat met de woningeigenaren overeenstemming is bereikt. Ook is er te veel onzekerheid waardoor andere financiers hun interesse verliezen, vindt Provast.

Nu Provast zich heeft teruggetrokken, hebben de initiatiefnemers hun plannen stilgelegd. Ze gaan zich de komende maanden beraden over wat ze gaan doen. Het college van b en w betreurt het besluit van Provast. Het stopt onmiddellijk met de gemeentelijke werkzaamheden voor de komst van de mall. Wel gaat de gemeente door met werkzaamheden die niet direct met de HOM te maken hebben, zoals de parkeerproblematiek in het Woonhart en het sluiten van de Retaildeal. Een gemeentewoordvoerder geeft verder aan dat de gemeenteraad maandag over de HOM-kwestie gaat vergaderen.

Bron: ad.nl.

Bob van der Deijl volgt José van Egmond (CDA) op als wethouder van Pijnacker-Nootdorp.

05-09-2017

Van der Deijl (69) is al meer dan tien jaar politiek betrokken als fractievoorzitter en vice-voorzitter van de gemeenteraad. In het dagelijks leven is Bob ondernemer in de export van Nederlandse delicatessen. José van Egmond wordt de nieuwe burgemeester van Reimerswaal. Van der Deijl neemt haar taken tot de verkiezingen in maart 2018 waar.

José van Egmond had de omvangrijke portefeuille: economie, grondzaken, jeugdzorg, kinderopvang en onderwijs. Ondanks het feit dat het naar verwachting nog circa acht maanden zal zijn tot er een nieuw college is aangetreden, is besloten om toch een nieuwe wethouder te kandideren, omdat er veel werk te verzetten is op deze belangrijke dossiers. Naar verwachting vindt de stemming door de gemeenteraad medio september plaats.

Bron: Telstar Online.

Tante Boefie staat te koop

23-08-2017

Pijnacker – Er gingen al verhalen door het dorp dat Tante Boefie aan de Oostlaan failliet was. Dat is grote onzin. Het restaurant van de familie van Schie staat wel te koop maar dat is zeker niet van ellende. Het gaat al vanaf het begin goed met het restaurant dat vorige week zijn vijf jarig bestaan vierde.

Peter en Josephien van Schie gaan gezien hun leeftijd – ze zijn rond de zestig – het rustiger aan doen. Hun zoon Jeremy (32) heeft bij de start al aangegeven dat hij niet zijn hele leven restaurateur wil zijn en zeker niet in zijn eentje. Zuslief Jolinda was ook bij Tante Boefie betrokken, maar heeft uiteindelijk gekozen voor een andere carrière.

Bron: Telstar Online.

Gemeente Pijnacker-Nootdorp Beste Werkgever

14-08-2017

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft het keurmerk Beste Werkgever 2017 – 2018 (van Effectory B.V. en Intermediair) in ontvangst mogen nemen.

Dit betekent dat de gemeente goed zorgt voor haar medewerkers en samen met hen de organisatie van binnenuit wil verbeteren. “Onze medewerkers zijn trots op de organisatie waarvoor zij werken, staan achter de doelen van de gemeente en voelen zich gewaardeerd. Hopelijk ziet u dit alles terug in onze dienstverlening”, zo laat een woordvoerder weten.

Bron: Telstar Online.

Terugblik bedrijfsbezoeken en gasflessen 

Op 26-06-2017 maakten 500 leerlingen van Melanchthon Berkroden, Melanchthon Business School en Melanchthon De Blesewic kennis met 23 regionale bedrijven. De leerlingen gingen op bedrijfsbezoek of kregen een workshop in de klas. Alle beroepssectoren konden meedoen. De evaluatieformulieren geven mooie resultaten aan. Enkele tips zijn doorgegeven. We zijn trots op de vele bezoeken die zo goed aansloten op de belevingswereld van de pubers. Voor beide partijen was het doel bereikt.

Bron: SOB

We’re moving to Rotterdam! 

23-06-2017

Met trots kondigen we aan dat Onsweb gaat verhuizen! Met ingang van 1 september 2017 nemen we onze intrek in het Thornico Building aan de Westblaak 104 in hartje centrum Rotterdam.

De nieuwe locatie is supertof en vormt een logische stap in de ontwikkeling, groei en ambitie van ons internetbureau. We gaan er namelijk op alle fronten op vooruit: qua ruimte, uitstraling, ligging en bereikbaarheid.

Bron: Onsweb internetbureau

Samen voor ons samen

06-06-2017

Wat je van ver haalt is lekker. Maar soms vind je een stuk dichterbij huis iets wat ook niet te versmaden is. Zo startte onlangs de Greenport Hub, een super initiatief van het Centre for Sustainability van LDE. En voor het geval die drie letters u niets zeggen: LDE staat voor de samenwerking van drie universiteiten in onze regio, dus Leiden-Delft-Erasmus. De kennis die bij die universiteiten te vinden is, kan van enorm grote waarde zijn voor de Greenport. Naast de tuinbouwexpertise van Wageningen UR. Provincie Zuid-Holland is een zeer kennisrijke regio met deze vier universiteiten.

Met de Greenport Hub slaan de drie universiteiten een brug met de tuinbouw. Die brug hoeft dus niet heel groot te zijn: de afstanden in onze regio zijn te overzien, en er waren al veel gelegenheden waar we elkaar tegenkwamen. Maar de echte verbinding, die was er nog niet. En met een meer dan geslaagde Kick-off (waarover u meer leest in deze Update) is de Greenport Hub dan van start gegaan: het loket voor wederzijdse kennisuitwisseling.

Bron: Greenport Westland-Oostland

Inspirerende MKB avond met John de Wolf en Jeroen Smits in Muller en Co

01-05-2017

Op dinsdagavond 18 april  vond de Happen en Stappen avond plaats in Muller & Co. Op deze avond – georganiseerd door Reneé Turion van Turion Events in samenwerking met MKB Oostland – spraken John de Wolf en Jeroen Smits onder een diner ongeveer tachtig Oostlandse ondernemers toe. Tijdens de eerste ‘hap’ liep Jeroen Smits al moppentappend door de zaal en stelde enkele aanwezigen vragen over hun ondernemerschap. Tussen het voor- en hoofdgerecht gebruikte men de ruimte om te netwerken en vervolgens namen de genodigden in een andere samenstelling plaats voor het hoofdgerecht. Changez!

De Wolf vertelde over de zaken waar hij mee bezig is. Voor de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam is hij een stuwende kracht bij ‘Stroomopwaarts.’ John de Wolf: “Ik train en coach werkzoekenden om weer helemaal fit te worden voor werk. Ik ga met ze sporten en geef ze mentale ondersteuning. Vervolgens probeer ik voor een aantal deelnemers een kans bij werkgevers te krijgen.”

Tijdens het nagerecht nog een laatste ronde netwerken, die zicht- en hoorbaar goed benut werd. Kaartjes werden uitgewisseld, werkafspraken gemaakt, kansen gezien en in de week gezet. Al met al een bijzonder geslaagde avond waarmee het MKB Oostland, Turion Events en de Oostlandse ondernemers zich positief op de kaart zette.

Klik hier voor een uitgebreid verslag.

Bron: Peter producties.

Succesvol jaarevent voor Oostlandse Greenport

17-05-2017

Intensievere samenwerking is de sleutel naar beter resultaat voor de Oostlandse tuinbouw. Onder meer op het gebied van internationalisering, nieuwe verdienmodellen en verduurzaming zouden Oostlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen vaker de handen ineen moeten slaan. Dat was de belangrijkste boodschap van de sprekers tijdens het derde jaarevent van de Greenport.

Klik hier voor een uitgebreid verslag.

Bron: Greenport.

Drie gemeenten en provincie frusteren groei Rotterdam The Hague Airport

17-05-2017

VNO-NCW West is verontwaardigd over het standpunt van de bestuurlijke regiegroep Rotterdam-The Hague Airport (gemeenten Rotterdam, Lansingerland, Schiedam, provincie Zuid-Holland) over de ontwikkeling van Rotterdam-The Hague Airport. Dit advies laat de luchthaven onzeker over haar toekomst. Het biedt geen enkele duidelijkheid over het teruggeven van geluidwinst, waardoor de noodzakelijke groei met nieuwe zakelijke bestemmingen op losse schroeven komt te staan.

Het standpunt van de provincie en slechts 3 gemeenten frustreert volgens de ondernemersorganisatie de ontwikkeling van Rotterdam-The Hague Airport en is slecht voor het economisch vestigingsklimaat van Zuid-Holland. “Het besef dat bij een regio die internationaal wil meetellen, een internationale luchthaven de ruimte moet krijgen, is kennelijk achter de horizon verdwenen”, aldus Bert Mooren, directeur van VNO-NCW West.

Bron: Telstar Online.

Toekomst tuinbouw vraagt om keuzes

20-04-2017

De tuinbouw staat voor grote veranderingen. Dat vraagt om een betrokken overheid die keuzes durft te maken. Die conclusie trekken Oostlandse ondernemers, belangenorganisaties, provinciale en lokale politici uit Lansingerland en omliggende gemeenten. Op initiatief van de christelijke fracties CDA, ChristenUnie, SGP en PCW uit deze gemeenten gingen tuinbouwdeskundigen met de lokale politiek in gesprek. De tuinbouw is een belangrijke economische pijler. Zij zorgt voor werkgelegenheid en heeft een internationale uitstraling.

Tijdens de bijeenkomst op maandag 10 april in het gemeentehuis van Lansingerland riepen deskundigen de lokale overheden op om over gemeentegrenzen heen te denken.

Bron: Heraut Online.

De eerste klimaatneutrale vervoersketen wereldwijd

13-03-2017

De gemeente Lansingerland, en met name de kern Bleiswijk, is een logistiek centrum waar dagelijks honderden vrachtwagens vol (lokale) producten (groente, bloemen en planten) de regio in en uitrijden. Dit transport gebeurt nu grotendeels per vrachtwagen. Met als gevolg: veel verkeersbewegingen en een hoge uitstoot van CO2. In opdracht van de gemeente heeft extern adviesbureau Railbrokerz onderzocht en berekend wat de kansen zijn voor de aanleg van een duurzame railterminal (overslagpunt van goederen) in Bleiswijk. Beoogde locatie is een gebied rondom het veilingterrein: vanaf de A12 en het spoor tot aan de bebouwde kom.

Klik hier voor een flyer met meer informatie.

Bron: Bedrijvenpark Oudeland.

Provincie, bedrijfsleven en gemeenten in het Oostland maken werk van A12-corridor

10-02-2017

De provincie Zuid-Holland, bedrijfsleven en gemeenten gaan een agenda opstellen met acties voor het versterken van de A12-corridor. De ambitie is deze transportas een plaats in de logistiek top 5 van Nederland te geven.

Het gebied rond de A12 – met de gemeenten Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer, Lansingerland, Zuidplas, Waddinxveen en Gouda – heeft economische kwaliteiten die beter benut kunnen worden. De A12 is een transportcorridor van het Trans European Transport Network (TEN-T) van de Europese Unie en verbindt West- met Noord- en Oost-Europa. Productiebedrijven en distributiecentra die zich langs de snelweg vestigen, hebben een goede verbinding naar het Europese achterland.

Partijen hebben afgesproken om tot een marktgeoriënteerde agenda te komen waarin de toekomstige kansen voor de A12-corridor centraal staan.”De economische kansen zijn geweldig groot, maar kunnen uitsluitend worden gepakt als bedrijven en overheden daadwerkelijk samenwerken aan logistieke excellentie“, meent ondernemer Marc Houweling van Houweling International, een bedrijf in industriële verpakkingen in Bleiswijk. Hij is de initiatiefnemer van een betere benutting van de A12. VNO-NCW West, waarvan Houweling bestuurslid is, heeft tijdens haar ondernemersbijeenkomst in Bleiswijk op 6 februari de logistieke Oostlandse bedrijven aan de A12 uitgenodigd mee te denken over innovatieve logistieke concepten en samenwerking in de keten.

Betere benutting van het gebied kan leiden tot economische groei en werkgelegenheid in de regio. Ruimte voor bedrijvigheid is er langs de snelweg voldoende, er moet alleen meer evenwicht komen tussen vraag en aanbod. Duurzame en innovatieve logistieke concepten bieden hierbij mogelijk een oplossing. Zo wordt onderzocht of intermodale terminals langs de snelweg haalbaar zijn. Hier zouden dan containers en trailers overgezet kunnen worden op de trein. Ook wordt gekeken of meer vervoer over water met wegtransport gecombineerd kan worden.

Bron: Telstar Online.

Nico van Ruiten vertrekt bij LTO

12-01-2016

Na tien jaar stopt Nico van Ruiten (58) in juni als voorzitter bij LTO Glaskracht Nederland om persoonlijke redenen. Hij wil graag in de tuinbouwsector actief blijven en verwacht een nieuwe uitdaging.

Bron: Heraut.

BIZ weer vijf jaar vast voor bedrijventerrein Rodenrijs

04-01-2016

De ondernemers, gevestigd op Bedrijventerrein Rodenrijs, brachten eerder dit jaar hun stem uit over het al of niet voortzetten van de BIZ, de Bedrijven-Investerings-Zone waarin de ondernemers met elkaar investeren in een aantrekkelijke en veilige bedrijfsomgeving. Zij stemden in met voortzetting, zodat vorige week de handtekeningen konden worden gezet onder de overeenkomst tussen de wethouder en de voorzitter van de BBR.

De ondernemers betalen (via de WOZ) een heffing aan de gemeente. De gemeente stelt de opbrengst ter beschikking aan de vereniging of stichting die de activiteiten uitvoert. De activiteiten van een BIZ vormen een aanvulling op die van de gemeente. “Het was best spannend of we voldoende stemmen zouden krijgen,” kijkt voorzitter Leo Hofman op die stemperiode terug. “Maar de positieve stemming – een ruime meerderheid stemde voor doorgaan – is voor ons als bestuur een extra drive om verder te gaan. We zetten er ook de komende jaren weer enthousiast de schouders onder, want een schoon, heel en veilig bedrijventerrein draagt bij aan de uitstraling van de bedrijven.”

Bron: Heraut online.

Meerderheid RVOZ stemt voor Outlet Mall

28-12-2016

De Raad Voor Ondernemend Zoetermeer (RVOZ) heeft een avond georganiseerd voor ondernemers met als inzet de Holland Outlet Mall. Tijdens het lageruisdebat dat werd gehouden, werden de diverse meningen met applaus en groep ondersteund. Ondernemers uit de regio gingen met elkaar in discussie over de voors en tegens. Aan de discussie namen zelfs winkeliers uit Leiden, Gouda en het Groene Hart deel. Van de 150 aanwezigen stemde uiteindelijk 60% voor de komst van de Outlet.

Wij wilden de ondernemers in de brede zin een stem geven, aldus bestuursvoorzitter Robbert Willems. Er zijn al peilingen onder bewoners gedaan en je leest ook de verschillende meningen van winkeliers van binnen en buiten Zoetermeer. Maar wat vinden de ondernemers ervan? Delen zij deze mening of juist niet? voorafgaand aan het debat lichtten de ontwikkelaars de plannen toe, gevolgd door een kort betoog door tegenstander Danny van Herwijnen en voorstander Bart van den Bosch. Hans van Tellingen, retail deskundige sloot het informatieve gedeelte af met een presentatie over de invloed van internet op fysieke winkelgebieden. Van Tellingen wees onder andere op de trend van internetbedrijven die fysieke winkels openen in Amerika en Europa.

Bron: Heraut, week 51

Oostlandse ondernemers juichen VMBO vakscholen toe 

14-12-2016

Wethouder José van Egmond (gemeente Pijnacker-Nootdorp) komt met een onderzoek naar de mogelijkheid om een VMBO vakschool binnen de gemeente te openen. Oostlandse ondernemers juichen dit massaal toe. Onder de ondernemers leeft al langer de frustratie dat de hedendaagse schoolkennis niet voldoende aansluiting biedt op de arbeidsverrichtingen. Een VMBO vakschool zal de vakkennis die men in de praktijk zo hard nodig heeft en nu mist, bieden.

Of er daadwerkelijk een vakschool komt hangt volgens wethouder Van Egmond van een aantal dingen af. “De vraag, het aanbod in de omgeving, schoollicenties en wet- en regelgeving. Er vinden op dit moment oriënterende gesprekken plaats met een schoolbestuur. We kunnen nog niet zeggen welk bestuur. In het voorjaar van 2017 hopen we meer duidelijkheid te verschaffen.”

Bron: Telstar Online

Univé bevestigd samenwerking met MKB Oostland met sponsorovereenkomst voor drie jaar 30-11-2016

 

Dennis Teijgeler van Univé verzekeringen heeft de samenwerking met MKB Oostland bevestigd. Woensdag 23 november tekende hij samen met Jan van der Meide en José Flaton van MKB Oostland de overeenkomst.

Ondersteunen, faciliteren en verbinden van ondernemers ziet MKB Oostland als hun taak en dat inspireert Univé. MKB Oostland zorgt ervoor dat Oostlandse ondernemers hulp krijgen, daar waar zij het nodig hebben. In de vorm van adviezen, coaching, financiering of deals. Door ondernemers en voor ondernemers. Zo draagt iedereen zijn steentje bij aan de groei van zijn leden en de Oostlandse economie.

Rondleiding Heineken groot succes; bedankt! 30-11-2016

Woensdag 23 november hebben leden van MKB Oostland en de kredietunie een rondleiding door de fabriek van Heineken gekregen, verzorgd door Gerrit Jasperse van de sponsorbus. Gerrit bracht op deze manier zijn sponsorbus onder de aandacht bij de Oostlandse ondernemers voor dit soort activiteiten. MKBOostland heeft Gerrit gefaciliteerd om dit mogelijk te maken.

Ferry van Buijtene nieuwe voorzitter Oostlanddag 26-11-2016

Monique Spek trad in 2014 toe tot het Oostlanddag-comité en was tijdens de Oostlanddag-edities van 2015 en 2016 voorzitter. Nu zij de voorzittershamer overdraagt kan ze zich weer volledig richten op Projectbureau Anthe. Met dat bedrijf – dat als werkgebied het Oostland heeft – helpt ze bedrijven hun doelstellingen te halen als specialist in projectleiding.

Ferry van Buijtene volgt Spek de komende twee jaar op als voorzitter. Van Buijtene richtte in 2007 samen met zijn studiegenoot Robbin Kuiper een bedrijf op: Support IT. Hij is daarnaast onder meer bestuurslid van ondernemersvereniging VNO-NCW Oostland en is sinds twee jaar betrokken bij de organisatie van de Oostlanddag. “Ik ben geboren en getogen in het Oostland. Daarom vind ik het een eer de voorzitter te mogen zijn van het grootste netwerkevenement van de regio en om samen met het Oostlanddag-team een mooi evenement te organiseren voor alle ondernemers uit de regio.”

Oostland Next Level

De negende editie van de Oostlanddag is in oktober 2017; de exacte datum wordt in een later stadium bekendgemaakt. Deze editie zal in het teken staan van ‘Oostland Next Level’. Ferry van Buijtene: “Tijdens de afgelopen editie van de Oostlanddag is bezoekers gevraagd hiervoor input te leveren. De komende maanden gaan we daarmee als organisatiecomité aan de slag.”

Bron: Oostlanddag

Ondernemers- en belofteprijs met een hoog knuffelgehalte 16-11-2016

Hoeve Biesland is het ultieme voorbeeld van een ‘Ondernemer van de toekomst’, het thema van dit jaar. Daarbij lette de jury op punten als duurzaamheid, ambities, creatief en innovatief ondernemerschap én de sociale toegevoegde waarde. Hoeve Biesland van Jan en Mieke Duijndam is een biodynamisch kringloop bedrijf dat staat voor natuur, voedselproductie en maatschappelijke betrokkenheid.

Nieuw was de verkiezing van de Belofteprijs, een publieksprijs, waarbij Zorgkwekerij Bloei bijna 50% van de stemmen wist binnen te halen. Een starter vol ambities.

Bron: Telstar Online

Bunnik Plants genomineerd 02-11-2016

De drie finalisten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2017 zijn bekend. Bestuursvoorzitter Nico Koomen bracht een felicitatiebezoek aan de drie genomineerde kandidaten die kans maken op de prestigieuze ondernemersprijs. Bunnik Plants uit Bleiswijk is een van de genomineerden. De finalisten hebben met elkaar gemeen dat ze met een sterke en vernieuwde strategie inspelen op de snel veranderende maatschappij waarbij duurzaamheid en economie goed samengaan. De winnaar wordt bekend gemaakt op woensdag 11 januari 2017 in de Keukenhof tijdens de feestelijke 31e editie van de prijsuitreiking waarvoor alle tuinbouwondernemers worden uitgenodigd. De bijeenkomst staat in het teken van ‘familiebedrijven’.

 

Bron: Heraut Online

Het Witte Huis Pijnacker te koop 19-10-2016

Na een niet te voorkomen faillissement van grand-café en Restaurant Het Witte Huis te Pijnacker, wordt het horecabedrijf als geheel te koop gezet. ” Het gaat hierbij alleen om het bedrijf, het pand is namelijk een huurpand.

Volgens de directie was het voortbestaan ervan in de huidige situatie onmogelijk, omdat, na een succesvolle start in 2009, de omzet gedurende de laatste jaren aanzienlijk was afgenomen, onder meer door het gedeeltelijk wegvallen van zakelijke klanten, toegenomen horecaconcurrentie in het centrum van Pijnacker en vrijwel gelijk gebleven hoge vaste kosten”, zo laat men weten.

 

Bron: Telstar Online 

Nieuwe netwerkclub in het Oostland 19-10-2016

Oostland is een netwerkclub rijker. De club van 25 is een netwerkclub waarbij Oostlandse ondernemers iedere twee weken samenkomen. De ondernemer ontmoet hier 24 andere ondernemers. Dat betekent met elkaar sparren, ideeën voorleggen, ondernemersvragen stellen, samenwerkingen aangaan en elkaar ook aanbevelen binnen elkaars netwerk.

 

Bron: Club van 25

Impressed neemt DaFruit over 17-10-2016

Een autobelettering, gevelreclame, reclamebord of bewegwijzeringsborden nodig? Ook dit is nu mogelijk bij Impressed druk en print. DaFruit, het bureau voor reclame, belettering en promotie, is nu ook onderdeel van Impressed.

Bron: Impressed 

Stichting Veilig Oostland zet samenwerking met NVD beveiligingsgroep voort 05-10-2016

Sinds 2013 verzorgt Stichting Veilig Oostland de collectieve beveiliging op aangesloten bedrijventerreinen in Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp. Dat betekent: gezamenlijke inkoop, de dagelijkse controle op de werkzaamheden en contact met de gemeente en politie over de veiligheid op de terreinen.

De samenwerking tussen de verschillende bedrijventerreinen in het Oostland werpt zijn vruchten af. De criminaliteit in deze regio is zeer laag en als er zich incidenten voordoen, worden deze snel op de kop ingedrukt dankzij een goed contact tussen alle betrokken partijen. Recent heeft het bestuur van Stichting Veilig Oostland unaniem besloten om de samenwerking met de NVD Beveiligingsgroep ook in 2017 voort te zetten. zo werken alle betrokkenen aan veiligheid in het belang van onze regio.

Bron: Heraut, week 40, pagina 45.

Monument voor Kees van der Helm 05-10-2016

Als je bedrijvenpark Oudeland zegt, zeg je al snel De Helmhoek en Kees van der Helm. Hij was de man die als eerste zijn voeten in de klei zette van de Berkelse polder en daar een schitterend bedrijf realiseerde. Maar hij was ook de man die hart had voor het hele park, voor ondernemers in het algemeen en voor de sport. Vorig jaar overleed hij, maar vergeten willen ze hem nooit. Daarom werd vrijdagmiddag 30 september een monument onthuld voor de man die een stempel zette op ondernemend Oostland.

Bron: De Heraut, week 40, pagina 11.

Ondernemersfonds gaat nog vijf jaar door 21-09-2016

Het Ondernemersfonds Pijnacker-Nootdorp gaat waarschijnlijk nog vijf jaar door. Het College van B&W gaat dat voorstellen in de gemeenteraad.

Het fonds heeft een onderzoek gehouden onder de ondernemers van Pijnacker-Nootdorp en daaruit blijkt dat een kleine meerderheid voor is. Via het fonds betalen ondernemers 50 euro extra per ton onroerend goed. Met dat geld worden per gebied en per sector algemene uitgaven gedaan zoals beveiliging op een bedrijventerrein, feestverlichting in een winkelcentrum, een Open Dag, enzovoorts. Per gebied bepalen de ondernemers in overleg waar het geld aan wordt uitgegeven.

Bron: Telstar, week 38, pagina 32.

Wie nomineert u voor de belofteprijs of ondernemersprijs? 26-09-2016

Ook zal dit jaar de Ondernemersprijs in gemeente Pijnacker-Nootdorp weer worden uitgereikt. Deze staat dit jaar geheel in het teken van de ondernemer van de toekomst. U kunt uzelf of een collega-ondernemer aanmelden tot 10 oktober. Dit jaar loven we ook de Belofteprijs uit: Welke starter heeft het beste plan en weet dit ook aan de man te brengen?

Klik hier voor meer informatie en om te nomineren.

Bron: gemeente Pijnacker-Nootdorp

Oostlandse ondernemers genomineerd voor Kees van der Helm Award 21-09-2016

Rober Willemsen van Muller & Co, Hetty Moll van Compagnon en Henri Oosthoek van Koppert Biological Systems, zijn de genomineerden voor de Kees van der Helm Award. Gijs van der Helm maakte dit op woensdag 21 september bekend tijdens het Miljoenenontbijt van VNO-NCW Oostland.

Bij het toekennen van de prijs staat een van Kees van der Helm zijn ondernemerskwaliteiten centraal. Dit jaar is dat ‘anderen inspireren’. Bron: VNO-NCW

Gemeente Pijnacker-Nootdorp kiest Lokaal Kerstpakket 11-07-2016

Gemeente Pijnacker-Nootdorp biedt haar medewerkers een persoonlijk cadeau met Lokaal Kerstpakket. Daarmee stimuleren ze de lokale economie, voorkomen ze verspilling en is iedereen tevreden.

Klik hier om het filmfragment te bekijken.

Nissan technici van Cas Lamens in de top 10 van Nederland

Edwin van Wijk en Jordy van Zijden zijn uitgeroepen tot top technici van Nissan. Ze schreven zich in voor de NISTEC competitie waarin ze zowel in theorie als praktijk moesten laten zien wat zij in hun mars hadden. In Nederland deden meer dan honderd technici mee aan de voorrondes. Edwin en Jordy waren de jongste deelnemers. Klik hier om het gehele artikel te lezen. De Heraut, week 28, pagina 10.

Camerasysteem op Boezem West 28-06-16

De ondernemers van bedrijventerrein De Boezem sinds de ontwikkeling van Boezem Oost heet het Boezem West – hebben in principe ingestemd met het plan om cameratoezicht op het terrein in te stellen.

 Het zou gaan om drie vaste camera’s bij de entree van het terrein en negen beweegbare camera’s die alle wegen op het terrein in de gaten houden. De beelden die deze camera’s te zien geven, worden voortdurend in de gaten gehouden in een centraal servicecentrum. Zodra de camera’s iets bijzonders zien, geven ze een seintje.

Wilt u het hele artikel lezen? bron: Telstar Online

Lancering MKB Oostland 16-06-2016

Tijdens de ledenvergadering van de kredietunie Oostland is MKB Oostland gelanceerd.

MKBO richt zich op het ondersteunen en verbinden van MKB bedrijven, ZZP’ers en Starters. Door een groot aantal samenwerkingen met onder andere financiers, notarissen, advocaten, specialisten, en ervaren ondernemers maakt MKBO het mogelijk om ondernemers te begeleiden en adviseren op vakgebieden die in de ondernemerswereld van groot belang zijn en een bijdrage leveren aan het rendement.

Kredietbank voor ondernemers 30-05-2016

Ondernemers in het Oostland kunnen sinds deze week een beroep doen op de Kredietbank Oostland. Jan van der Meide vertelde vrijdag op Lansingerland FM over dit initiatief.

Klik hier om het fragment te beluisteren.

Eindelijk bouw op Boezem Oost 30-05-2016

“Koopovereenkomst getekend met Van der Kooy Vastgoed voor de ontwikkeling van bedrijfsverzamelgebouw op Boezem Oost”, zo laat ze weten op Twitter. Het ondernemende duo wil naar verluidt een bedrijfsverzamelgebouw gaan realiseren op het braakliggende terrein achter bedrijvenpark De Boezem.

Klik hier om meer te lezen.